Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη η φωτιά στο εργοστάσιο στη Ξάνθη

Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι, σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης. Στο σημείο παραμένουν 78 πυροσβέστες με 37 οχήματα.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που έγινε με τους καθ΄ύλην αρμόδιους καθηγητές και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, τα επόμενα δύο 24ωρα και σε ακτίνα 15 χλμ από το εργοστάσιο θα γίνουν περαιτέρω δειγματοληψίες ενώ θα εφαρμοστούν και προληπτικά, περιοριστικά μέτρα προστασίας των κατοίκων.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιοχές Όλβιο, Εξοχή και Τοξότη. Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ενώ συστήνεται η προστασία των ζώων σε κλειστούς χώρους.

Η εταιρεία Συστήματα Sunlight ABEE, μέλος του Ομίλου Olympia θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην αποτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές, 1η Μαΐου, σε τμήμα του εργοστασίου της στην Ξάνθη.

Η εταιρεία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά