Φάμελλος: Τα δασικά προϊόντα μπορούν να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 1%

Για τη νέα δασική στρατηγική που στόχο έχει, αφενός, τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και, αφετέρου, την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, μίλησε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στον ΣΚΑΪ.

Η στρατηγική για τα δάση θα δώσει κίνητρα για την οικονομική αξιοποίηση των δασικών προϊόντων όπως η ξυλεία, η μελισσοκομία, η ρητινοσυλλογή, η καλλιέργεια και συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, δραστηριότητες που σήμερα δεν ασκούνται σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης θα δοθούν και οικονομικά κίνητρα στους ενδιαφερόμενους, είτε με τη μορφή επιδοτήσεων, είτε με τη μορφή δανείου.

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε πώς από την αξιοποίηση των δασικών προϊόντων μπορεί να ενισχυθεί το ΑΕΠ της χώρας κατά 1%.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός κόλπος, με τον υπερπληθυσμό των μεδουσών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, επισήμανε πως η περιοδικότητα εμφάνισής του είναι μια φορά στα 10 χρόνια και πως οφείλεται στην υπεραλίευση και στην άνοδο της θερμοκρασίας της θάλασσας. Είπε ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με την τοποθέτηση διχτυών σε όλο το μήκος του Κορινθιακού, χωρίς όμως εγγύηση αποτελέσματος.
Πηγή: skai.gr