Οι φερόμενοι βασανιστές του σκυλιού προσπαθούν να εξηγήσουν την πράξη τους

Δικαιολογίες προβάλλουν οι δύο φερόμενοι δράστες του βασανισμού του σκυλιού στο στρατόπεδο της Ηπείρου, μετά το σάλο που έχει προκαλέσει βίντεο από το περιστατικό.

Με κοινή δήλωση τους σε ιστότοπους της περιοχής, οι Νικόλαος Τζούνας και Γεώργιος Χαρίτος υποστηρίζουν ότι επειδή φρόντιζαν και περιέθαλπαν καθημερινά το σκυλάκι είχαν εξοικειωθεί μαζί του και δεν είχαν καμιά πρόθεση κακοποίησης του.

Κάνουν επίσης λόγο για καθαρά ατυχές συμβάν για το οποίο δηλώνουν ειλικρινή μεταμέλεια και ζητούν την κατανόηση του κόσμου.

Οι δύο δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές όμως τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κι έτσι δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι η εν λόγω δήλωση τους ανήκει.

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία εναντίον τους και σύντομα οι δύο δράστες, που έχουν απολυθεί από τον στρατό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Κόνιτσας τονίζει ότι με βάση πληροφορίες που διαθέτει, το σκυλάκι είναι ζωντανό και σήμερα αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιό της στο χωριό Πληκάτι, για να το παραλάβει.
Πηγή: skai.gr