Απίθανες οι απαγορεύσεις των ντίζελ στη Γερμανία πριν το 2020, εκτιμά τοπικός υπουργός

Οποιαδήποτε απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ρυπογόνων ντιζελοκίνητων οχημάτων θα χρειαστεί πιθανότατα δύο χρόνια μέχρι να εφαρμοστεί και μέχρι τότε οι πόλεις μπορεί να έχουν βρει άλλους τρόπους για να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, υποστήριξε ο Χέντρικ Βουστ, υπουργός Μεταφορών στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Η τοποθέτηση του κ. Βουστ ήλθε λίγες ημέρες αφότου το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι οι τοπικές γερμανικές Αρχές μπορούν να απαγορεύσουν τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα από το κέντρο τους, στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Οι απαγορεύσεις μπορούν να αποφευχθούν», τόνισε ο κ. Βουστ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Θα υπάρχουν νέα σχέδια για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Μπορεί να αμφισβητηθούν στα δικαστήρια [...] Μέχρι να αποφασιστούν τα πάντα, θα φτάσουμε στο 2020», προσέθεσε.

Μέχρι τότε, είπε, ένα νέο πακέτο μέτρων θα έχει μειώσει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα του τοξικού οξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα. 
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr