Aρχίζει το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου

Από αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, τα νοικοκυριά της Αττικής μπορούν να επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου που προσφέρει η ΕΔΑ Αττικής και να μετατρέψουν το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου κερδίζοντας μέχρι €3.500 για μία πολυκατοικία και €550 για ένα διαμέρισμα.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που θα επιλέξουν είτε κεντρική σύνδεση της πολυκατοικίας, είτε αυτόνομη σύνδεση του διαμερίσματός τους, απλή ή με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) όπου ο μετρητής τοποθετείται στο μπαλκόνι μειώνοντας ακόμα περισσότερο το συνολικό κόστος σύνδεσης. Τα ποσά επιδότησης ξεκινούν από €550 για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και ανέρχονται έως €3.500 για κεντρική θέρμανση μίας πολυκατοικίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ενώ για την ένταξη σε αυτό αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με την οποία λαμβάνεται σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να προσφέρει και το 2018 έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών.
Πηγή: Nίκος Υποφάντης