Κλείσιμο

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» διοργανώνει αναδάσωση στην Πεντέλη

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Διονύσου, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη μαζί με μαθητές σχολείων.
Στη δράση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν, εθελοντικές ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις.
Αναμένεται να φυτευτούν 6.000 μικρά δέντρα.

Σημείο συνάντησης, το τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά, στις 10 το πρωί.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, και στη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση.
Η περιοχή της αναδάσωσης είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 και του 2009. Τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2038291 & 292.
Το Σαββατοκύριακο στο τηλέφωνο: 210 6131461.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr και να εγγραφείτε στις online κοινότητες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»:
twitter.com/oloimaziboroume
youtube.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume
Πηγή: skai.gr