Κύπρος: Άνδρας κρίθηκε ένοχος για κακομεταχείριση σκύλου

Για βάναυση κακομεταχείριση ζώου το Ανώτατο Δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο) της Κύπρου έκρινε ένοχο υπάλληλο ξενοδοχείου στην τουριστική περιοχή του Πρωταρά.

Σύμφωνα με το Εφετείο, το οποίο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ο υπάλληλος παραμέλησε μικρό σκύλο και τον υπερκαταπόνησε άσκοπα, κατά παράβαση του άρθρου 5(1) της νομοθεσίας για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, ο υπάλληλος πέταξε τον σκύλο στο κάδο συμπίεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν οι τραυματισμοί και εν τέλει ο θάνατός του. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, «όσα ήδη παραδέχθηκε στην κατάθεση του στην αστυνομία και με τη μαρτυρία του στο Δικαστήριο ο εφεσίβλητος ( ο υπάλληλος του ξενοδοχείου), είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν βάναυση κακομεταχείριση του ζώου».

Ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανατρεπτική απόφαση του Ανωτάτου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μια απόφαση σταθμό για τα Κυπριακά δικαστικά δεδομένα». Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι η κακοποίηση των ζώων δεν μένει ατιμώρητη, σημείωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κυριάκου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Κύπρος