Σπάνιο είδος πάπιας έκανε την εμφάνισή του σε πάρκο του Πεκίνου

Ένα ζευγάρι σπάνιας πάπιας του είδους Baikal Teal εντοπίσθηκε στο Πάρκο Μπαϊχάι στο Πεκίνο, προσελκύοντας τους λάτρεις των πτηνών οι οποίοι κατέφθασαν επι τόπου για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Η πάπια αυτού του είδους κράζει δυνατά και αναπαράγεται στην ανατολική Ρωσία, ενώ ξεχειμωνιάζει στην ανατολική Ασία. Το αρσενικό φέρει εντυπωσιακά πράσινα νύχια, κίτρινα και μαύρα αυτιά, λαιμό και λαιμό.

Το 2012 μπήκε στον κόκκινο κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από την Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Κάθε Μάρτιο τα πουλιά πετούν από τη νότια Κίνα προς τη Σιβηρία και επιστρέφουν το φθινόπωρο. Είναι σπάνιο να δεις πουλιά ή πάπιες στο Πεκίνο τον Ιανουάριο.

«Το Πεκίνο έχει πάνω από 400 είδη πουλιών και ο αριθμός αυξάνεται τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ένας υπάλληλος του Κέντρου Διάσωσης Άγριας Ζωής του Πεκίνου, τονίζοντας οτι το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένδειξη οτι βελτιώνεται αισθητά το περιβάλλον του Πεκίνου. Το 2017 χάρη σε μία σειρά μέτρων που έλαβαν οι τοπικές αρχές, η ατμοσφαιρική ρύπανση που ήταν συνώνυμο του Πεκίνου μειώθηκε αισθητά, σε ποσοστό 20,5%, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας.
Πηγή: skai.gr