Διήμερο κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, κυρίως στα βόρεια.

Σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν το πρωί στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Παρόμοια φαινόμενα αναμένονται μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από τα 800 με 900 μέτρα). Είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία σε υψόμετρα από τα 500 έως τα 600 μέτρα.

Την Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα, στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έκτος της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών έκτος της Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr
Πηγή: skai.gr