Καραγκούνης: Συνεχίζει τη θεσμική εκτροπή ο Κοντονής

Απάντηση στις αναφορές του Στάυρου Κοντονή έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.

«Έχω την αίσθηση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αμετανόητος σήμερα, συνεχίζει τη θεσμική εκτροπή. Διότι δεν θέλει να καταλάβει ότι ενόσω επίκειται η έκδοση δικαστικών αποφάσεων και συγκεκριμένα της απόφασης για το πόθεν έσχες των δικαστών, δεν νοείται ο αρμόδιος υπουργός να υποδεικνύει ποια απόφαση θέλει ο ίδιος να εκδοθεί», είπε χαρακτηριστικά 

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε: «Η παρέμβαση στη δικαιοσύνη λοιπόν συνεχίζεται και φοβούμαι ότι είναι και πιο πιεστική και πιο ωμή. Η ευθύνη πια είναι του πρωθυπουργού και μόνο απέναντι σε αυτή την αντιθεσμική συμπεριφορά». Ο βουλευτής της Ν.Δ συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε σήμερα από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα «Η Δικαιοσύνη ως Πυλώνας Ανάπτυξης».

Νωρίτερα, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Κοντονής είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» να είναι αποτελεσματικός. «Σαφής πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη. Γι' αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό βοηθάει στη θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια, καθώς και ότι απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. «Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις», είπε.

«Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Όπως, δε, είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας», είπε ο Σταύρος Κοντονής.
Πηγή: skai.gr