Κλείσιμο

Μακρόν: O Τραμπ θα αλλάξει γνώμη για την κλιματική συμφωνία

Ο Τραμπ θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού τονίζει σε συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τεθούν υπό διαπραγμάτευση οι όροι και οι απαιτήσεις της Αμερικής.

Ο κ Μακρόν, ο οποίος προέβη στα σχόλια αυτά λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη διεθνή συμφωνία, ενώ πρώτα την υπέγραψαν.

«Οι ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Είναι τρομερά επιθετικό το γεγονός ότι αποφάσισαν μόνοι τους, έτσι απλά, να φύγουν, και να εξαναγκάσουν τους άλλους να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία. Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει», ανέφερε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει την πρόθεση να οδηγήσει τον κόσμο να εκπληρώσει το στόχο που τέθηκε από τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του Παρισιού, να συγκρατήσουν δηλαδή την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Σημείωσε ότι δεν θέλει να κατηγορηθεί από τις μελλοντικές γενιές ότι παρόλο που γνώριζε για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής δεν έλαβε μέτρα προκειμένου να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας. 

Οι επιστήμονες περιμένουν τώρα να διαπιστώσουν αν η σημερινή Συνάντηση Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν 50 κορυφαίοι υπουργοί και πρωθυπουργοί, θα εκπληρώσει τον στόχο της, να δώσει δηλαδή μια ώθηση για την υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν στη Συμφωνία του Παρισιού 
Πηγή: skai.gr