Δύο αδέρφια λύκους από τη Σερβία υιοθέτησε ο «Αρκτούρος»

Την Φρέγια και τον Ραούλ, δύο αδέρφια λύκους από τη Σερβία, «υιοθέτησε» ο «Αρκτούρος» σώζοντας από την αιχμαλωσία τα άγρια ζώα που ζούσαν παράνομα σε ιδιωτική έκταση στη Σερβία.

Οι δύο λύκοι βρέθηκαν στη φύση το 2006, όταν ήταν ακόμα κουτάβια, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους. Ο ιδιώτης που τα εντόπισε, τα είχε στην κατοχή του παράνομα έως και τον περασμένο Μάιο, οπότε και αποφάσισε να το αναφέρει στις αρχές της Σερβίας επειδή αδυνατούσε να τα κρατήσει άλλο. Σημειώνεται ότι από το 2010 είναι σε ισχύ και η νομοθεσία που απαγορεύει την κατοχή άγριων ζώων στη Σερβία.

Ο Ραούλ και η Φρέγια κατασχέθηκαν άμεσα και διέμεναν προσωρινά στο Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου και στη συνέχεια, μετά από αίτημα των σερβικών αρχών, μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο του Λύκου του «Αρκτούρου» στις Αγραπιδιές Φλώρινας, προκειμένου να ζήσουν μόνιμα εκεί.

Πλέον, μέχρι το τέλος της ζωής τους, θα... τριγυρνούν στο περιφραγμένο δάσος βελανιδιάς που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου, αφού λόγω της πολύχρονης αιχμαλωσίας τους δεν είναι εφικτό να ζήσουν ελεύθεροι στη φύση.

Το Καταφύγιο όπου φιλοξενούνται οκτώ πρώην αιχμάλωτοι λύκοι, παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο και οι επισκέπτες μπορούν να το επισκέπτονται κάθε Σαββατοκύριακο μεταξύ 10:00 και 16:30.


Η Φρέγια
Πηγή: skai.gr