Κλείσιμο

Φαγώσιμες συσκευασίες σώζουν από τις πλαστικές τους Ωκεανούς (video)

Μία εταιρεία από την Ινδονησία ανέπτυξε φαγώσιμες συσκευασίες για τρόφιμα, θέλοντας να ελαχιστοποιήσει με αυτό τον τρόπο τη χρήση πλαστικών συσκευασιών.

Η Evoware έχει αντικαταστήσει το πλαστικό με φαγώσιμες συσκευασίες από φύκια που μπορούν να καταναλωθούν μαζί με τα τρόφιμα που περικλείουν. Σε περίπτωση που ο αγοραστής προτιμήσει να πετάξει την συσκευασία, αυτή θα βιοδιασπαστεί φυσικά, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.




Οι συσκευασίες με βάση τα φύκια είναι θρεπτικές με υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών και βιταμινών, ωφελώντας τον οργανισμό. Αντίθετα, τα πλαστικά καταλήγουν στα ποτάμια και τους ωκεανούς διαταράσσοντας την ισορροπία στα τοπικά οικοσυστήματα. 



«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο κόσμο, χτυπώντας τη μόλυνση από τα πλαστικά στην ρίζα της: την ίδια την συσκευασία», εξηγεί ο συνιδρυτής της Evoware, Ντέιβιντ Κρίστιαν. 

Όπως παρατήρησε ο Κρίστιαν η χώρα του είναι δεύτερη στον κόσμο στην συσσώρευση πλαστικών σκουπιδιών μετά την Κίνα. Ακολουθούν οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη. 


Πηγή: skai.gr