Kαταδίκη ερήμην με αναστολή άνδρα που βασάνιζε 3 σκύλους σε πορτμπαγκάζ

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην -αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη- ένας άνδρας ο οποίος κακοποιούσε τους τρεις σκύλους του συστηματικά και επί χρόνια. Ο Ν.Τ έκλεινε τα σκυλιά επί μήνες στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος zoosos.gr, καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα είχε κάνει το Μάιο του 2014 η νυν αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Ντίνα Μπουλούμπαση, η οποία και τράβηξε τις φωτογραφίες.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο η τέως αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Μαρία Καραμπουγιούκογλου εν μέσω καύσωνα τα σκυλιά ήταν κλεισμένα στο όχημα και τους έδιναν νερό με σύριγγα για να τα κρατήσουν στη ζωή…

Όπως καταγγέλλει o Σύλλογος, το τοπικό αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε για την τύχη των σκυλιών και χρειάστηκε πολλή υπομονή και πίεση για να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του άνδρα. Εξαιτίας της στάσης της αστυνομίας, ο δράστης εξαφάνισε τα τρία σκυλιά και μετακίνησε το όχημα από το σημείο όπου το είχε σταθμευμένο, με αποτέλεσμα η τύχη δύο εξ αυτών να αγνοείται, ενώ ένα βρέθηκε στο δρόμο και το περιθάλπει μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου.



Πηγή: skai.gr