Ανυπολόγιστη ρύπανση - 2.570 τόνοι καύσιμα στον Σαρωνικό

Στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα έφτασε η πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, ότι σήμερα το πρωί που θα εκτιμηθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί ο τρόπος αλλά και το χρονοδιάγραμμα καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε από την πλευρά του τη σύγκληση σήμερα έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Την ίδια ώρα, στη Σαλαμίνα, κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση καθώς η ρύπανση είναι σε ακτογραμμή μήκους 2,5 χλμ.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, έχει επιτευχθεί η στεγανοποίηση του πλοίου αλλά υπάρχει ρύπανση στην Κυνοσούρα και στα Σελήνια Σαλαμίνας.

Τη συνδρομή περισσότερων αντιρρυπαντικών συνεργείων, ζήτησε η δήμαρχος Σαλαμίνας εκφράζοντας φόβους για επέκταση της ρύπανσης σε ολόκληρο το Σαρωνικό, "εάν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου".
Πηγή: skai.gr