Διαστάσεις προσλαμβάνει η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό

Διαστάσεις προσλαμβάνει, με τη βοήθεια των ανέμων, η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, που προκλήθηκε από τη βύθιση δεξαμενόπλοιου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τμήματα της κηλίδας έχουν φτάσει έως την Πειραϊκή και την Φρεατίδα, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για έντονη οσμή πετρελαίου στην περιοχή τους.

Στη Σαλαμίνα, κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση, καθώς η ρύπανση είναι σε ακτογραμμή μήκους ενάμισι χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, έχει επιτευχθεί η σφράγιση του πλοίου αλλά υπάρχει ρύπανση στην Κυνοσούρα και στα Σελήνια Σαλαμίνας.

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να καταθέσει χρονοδιάγραμμα ενεργειών για τα μέτρα απορρύπανσης.

Η δήμαρχος της Σαλαμίνας ζήτησε τη συνδρομή περισσότερων αντιρρυπαντικών συνεργείων, εκφράζοντας το φόβο επέκτασης της ρύπανσης σε ολόκληρο τον Σαρωνικό «αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η διαρροή έχει σταματήσει, ενώ το φορτίο θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής διαρροής.

Όσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου, η εταιρεία αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ενώ το πλοίο ήταν αξιοπλοΐα και τα πιστοποιητικά του εν ισχύ.

Κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Πλακιωτάκη επισκέφτηκε την περιοχή του ναυαγίου και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις.
Πηγή: skai.gr