Καλώς ήρθε το φθινόπωρο – Κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Kύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, που -κατά τόπους- συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους. Ελαφρή βροχόπτωση σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής και το πρωινό της Τετάρτης.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν την Τρίτη προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά καθώς πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων.

Στη Λάρισα και χωριά του δήμου Ελασσόνας παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της έντονης βροχόπτωσης Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες.

Για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα Ανατολικά και τα Βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 7 Μποφόρ και τοπικά 8 Μποφόρ.

Περισσότερα για τον καιρό στο skaikairos.gr   
Πηγή: skai.gr