Κλείσιμο

Η Βρετανία απαγορεύει πώληση βενζινοκίνητων & ντιζελοκίνητων ΙΧ από το 2040

Την απαγόρευση στην πώληση καινούργιων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2040 αποφάσισε η κυβέρνηση της Βρετανίας, μιμούμενη το πρόσφατο παράδειγμα της Γαλλίας, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι εκπομπές βλαβερών ρύπων.

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναλογούν περίπου στο ένα-τρίτο των ετησίων αγορών καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει ότι τις επόμενες δύο δεκαετίες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επιμένουν στη βενζίνη και στο ντίζελ θα αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Η δημόσια στροφή του Λονδίνου και του Παρισιού προς τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα έρχεται τη στιγμή που οι νέοι τύποι κινητήρων έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος στην ευρωπαϊκή και τη βορειοαμερικανική αγορά.

Στις αρχές Ιουλίου η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ανακοίνωσε ότι θα πωλεί μόνο υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα από το 2019. Παράλληλα, η αμερικανική Tesla βγάζει στην αγορά το ηλεκτρικό Model 3, που συμπιέζει προς τα κάτω τις τιμές των οχημάτων καινούργιας τεχνολογίας.

Η απαγόρευση στη Βρετανία, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, εντάσσεται στο πρόγραμμα 3 δισεκατομμυρίων λιρών για τη μείωση της ρύπανσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμα ότι τα συμβούλια τοπικής αυτοδιοίκησης θα λάβουν βοήθεια περισσότερων από 200 εκατομμυρίων λιρών ώστε να μειώσουν τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα.
Πηγή: skai.gr