Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα λόγω καύσωνα και όζοντος

Αποπνικτική ήταν το απόγευμα του Σαββάτου η κατάσταση στην Αττική, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών άνω των 40 βαθμών Κελσίου, αλλά και του όζοντος, το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια συναγερμού σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Οι ρύποι στο Μαρούσι άγγιξαν τα 279 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στο Περιστέρι τα 278, στα Λιόσια τα 269 και στη Νέα Σμύρνη τα 265.

Το υπουργείο Υγείας συστήνει άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Λόγω του καύσωνα και της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς ρεύμα έμεινε για αρκετές ώρες και σήμερα το Ναύπλιο, κυρίως η παλιά πόλη.

Χθες Παρασκευή οι κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για τέσσερις ώρες λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή στο κέντρο της πόλης, πρόβλημα που επαναλήφθηκε σήμερα.

Πολλά προβλήματα καταγράφονται στην ηλεκτροδότηση και στην παλιά πόλη των Χανίων, και σε αυτή την περίπτωση λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή.

Σημαντικός κίνδυνος πυρκαγιάς

Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση για «υψηλό» κίνδυνο πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδος, σχεδόν στο σύνολο της Πελοποννήσου, σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στη Χαλκιδική απευθύνει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο καθημερινό δελτίο της.

Αύριο Κυριακή ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος, δηλαδή «πολύ υψηλός», στην ανατολική και νότια Στερεά Ελλάδα και στη βόρεια Πελοπόννησο.
Πηγή: skai.gr