Ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

Στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκρόσωποι εταιρειων θώς και υψηλόβαθμους παράγοντες από το χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο τέλος της πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 65 Β2Β συναντήσεις, στις οποίες οι Γερμανοί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με Έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων. 

Ζητήματα που συγκέντρωσαν ενδιαφέρον ήταν μεταξύ άλλων το πιλοτικό έργο Τήλος, οι λύσεις αποθήκευσης για τα νησιά και για τους παραγωγούς ενέργειας, το net-metering, οι λύσεις αφαλάτωσης με μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, τα αιολικά έργα, η δυναμική του τομέα των Φωτοβολταϊκών σε σχέση με τον νέο διαγωνισμό και το ζήτημα για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα ενεργειακά της Ελλάδας. Οι συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων ξεκίνησαν με πολύ καλές προοπτικές, ενώ καταγράφηκαν και οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού στην Βόρειο Ελλάδα.

Η επιχειρηματική αποστολή και η ημερίδα διοργανώθηκαν από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Πηγή: skai.gr