Ίδρυση ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή από Καλιφόρνια και Κίνα

Την ίδρυση ινστιτούτου για την προστασία από την κλιματική αλλαγή δρομολογεί η Καλιφόρνια σε συνεργασία με το κινεζικό πανεπιστήμιο Tsinghua University στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας και το κινεζικό πανεπιστήμιο θα προχωρήσουν στην ίδρυση του Ινστιτούτου Κλιματικής Αλλαγής ΗΠΑ-Κίνας, προκειμένου να ενισχύσουν την διμερή συνεργασία τους στους τομείς της τεχνολογίας και της έρευνας, στην μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού που υπογράφτηκε το 2015, για την κλιματική αλλαγή. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Κίνα εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες βλαβερών αερίων σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Κίνα να καταλαμβάνει πλέον την πρώτη θέση.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν δήλωσε ότι η απειλή της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από το φασισμό στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις ΗΠΑ, πολιτείες και επιχειρήσεις μπορούν να παρακάμψουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμφωνία του Παρισιού.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ