Δράκος του Κομόντο δάγκωσε τουρίστα που τον φωτογράφισε

Δράκος του Κομόντο δάγκωσε στο πόδι τουρίστα από την Σιγκαπούρη που δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις των ιθυνόντων του Εθνικού Πάρκου της Ινδονησίας και τον πλησίασε για να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του. 

Το περιστατικό το οποίο έγινε στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα είναι το πρώτο των τελευταίων πέντε χρόνων σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Εθνικού Πάρκου οι οποίοι πρόσθεσαν πως αυτό συνέβη μακριά από τα επιτρεπτά όρια για τους επισκέπτες.

Ο υπό εξαφάνιση δράκος του Κομόντο είναι η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου και κατοικεί στα νησιά γύρω από την Ινδονησία. Μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς επιτίθεται και καταβροχθίζει κυριολεκτικά οποιοδήποτε έμβιο ον, ακόμα και ανθρώπους, ενώ το δάγκωμά του είναι δηλητηριώδες.

«Ο δράκος του Κομόντο ενοχλείται ιδιαίτερα όταν τρώει και τον πειράζουν. Ο τουρίστας πιθανότατα βρέθηκε πολύ κοντά στον δράκο για να τον φωτογραφίσει και τον ενόχλησε» δήλωσε στο Jakarta Post ο επικεφαλής του πάρκου.

Ο 50χρονος τουρίστας που τώρα λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία, για τρεις ημέρες περιπλανιόταν στο πάρκο με κατοίκους της περιοχής και όχι με τους αρμόδιους του πάρκου προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και αυτό τελικά «του κόστισε».
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα