Ο Σίμπα το λιοντάρι και η Λούλα η αρκούδα σώθηκαν από τον πόλεμο του Ιράκ

Κατάφεραν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στο Ιράκ ο Σίμπα το λιοντάρι και η Λούλα η αρκούδα, οι τελευταίοι επιζήσαντες ενός κατεστραμμένου ιδιόκτητου ζωολογικού κήπου της Μοσούλης.

Τα δύο τυχερά μέσα στην ατυχία τους ζώα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στα γεμάτα περιττώματα και ακαθαρσίες κλουβιά τους τον περασμένο Φεβρουάριο. Όλα τα υπόλοιπα ζώα του κήπου είχαν πεθάνει. 


AFP

Μια ομάδα κτηνιάτρων επιχειρώντας μια δύσκολη αποστολή κατάφερε να σώσει τα ζώα και να τα μεταφέρει με ασφάλεια στην Ιορδανία. «Βρισκόμαστε μέσα στο αεροσκάφος με τα ζώα και αυτή τη στιγμή αναχωρούμε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμιρ Χαλίλ, ο επικεφαλής κτηνίατρος της αποστολής διάσωσης των δύο ζώων.


AFP

Η φιλοζωική οργάνωση Four Paws («Τέσσερις πατούσες») ανέλαβε να σώσει τα ζώα και ο Χαλίλ πήγε στο Ιράκ με μοναδικό σκοπό να μεταφέρει τα ζώα μακριά από τον πόλεμο. «Είμαι κτηνίατρος, δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με τα ζώα. Είναι πρόσφυγες. Είναι καθήκον μας να τα μεταφέρουμε σε ασφαλές καταφύγιο» πρόσθεσε ο 52χρονος κτηνίατρος ο οποίος επεσήμανε την αποφασιστικότητά του να σώσει τα δύο ζώα.

Τους τελευταίους έξι μήνες διεξάγεται στη Μοσούλη μια συνεχής μάχη μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να καταλάβουν την ανατολική Μουσούλη και τώρα προσπαθούν να ελευθερώσουν και το δυτικό τμήμα της πόλης που έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο του 2014.
Πηγή: skai.gr