Κλείσιμο

Βέλγιο: Ζωολογικός κήπος θα μειώσει το μέγεθος των κέρατων στους ρινόκερους

Το φρικιαστικό περιστατικό με την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός λευκού ρινόκερου την περασμένη Δευτέρα σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού φαίνεται πως έχει θορυβήσει τα στελέχη όλων των ζωολογικών κήπων που φιλοξενούν λευκούς ρινόκερους.

Σήμερα ο Eric Domb, διευθυντής του ζωολογικού κήπου Pairi Daiza, ο οποίος βρίσκεται 60 χιλιόμτερα νοτιοδυτικά των Βρυξελλών σε μία ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε πως σε συνεργασία μ ε τους κτηνιάτρους και ειδικευμένο προσωπικό θα προχωρήσει στη μείωση του μεγέθους των κεράτων των λευκών ρινόκερων του κήπου. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση μάλιστα ο κ. Eric Domb σημειώνει πως με αυτό τον τρόπο προστατεύονται και τα ίδια τα ζώα αλλά και η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού.

Την περασμένη Δευτέρα λαθροθήρες εισήλθαν σε ζωολογικό κήπο στο Παρίσι και εκτέλεσαν εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες στο κεφάλι έναν τεσσάρων ετών λευκό ρινόκερο, του οποίου το κέρας αφαίρεσαν μετά με τη χρήση αλυσοπρίονου. Με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η μακάβρια λεία των λαθροθήρων ανέχεται σε 30 με 40.000 ευρώ.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης