Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον - Διοργανώνουμε αναδάσωση στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 05 Μαρτίου, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον» με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων, το Δήμο Νεάπολης – Συκεών και το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», διοργανώνουν αναδάσωση στη Θεσσαλονίκη, στο δάσος του Σέιχ Σου.

Θα φυτέψουμε 5.000 δένδρα.


Σημείο συνάντησης, η θέση Λυόμενο στο δάσος του Σέιχ Σου, στις 10 το πρωί.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το 1998 αλλά και το 2006. Στην αναδάσωση θα λάβουν μέρος εθελοντικές ομάδες από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Οι δασολόγοι της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, και στη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση.

Το Σέιχ Σου, είναι το τμήμα του ορεινού όγκου του όρους Χορτάτη, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ασβεστοχωρίου και Πανοράματος. Αποτελεί πνεύμονα της πόλης και χώρο αναψυχής των κατοίκων της.


Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερώνεστε για όλες μας τις δράσεις, εγγραφείτε στις online κοινότητες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»:
twitter.com/oloimaziboroume
youtube.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume
Πηγή: skai.gr