Δημόσια όλα τα στοιχεία των βιομηχανιών γύρω από τον ποταμό Ασωπό

Προσβάσιμα από όλους είναι πλέον, όλα τα στοιχεία για τις βιομηχανίες της Βοιωτίας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, μέσω του μητρώου μετρήσεων που αναρτήθηκε, την Παρασκευή, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην πλατφόρμα αυτή, όλοι οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για πληθώρα στοιχείων όπως τον αριθμό αδείας των βιομηχανιών, το όριο εκπομπής ρύπων κ.α.

Το μητρώο υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την προστασία, την εξυγίανση και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Ασωπού.

Μπακογιάννης: Να δώσουμε τέλος στην καταστροφή του Ασωπού

Με αφορμή την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έχουμε συνηθίσει, όταν μιλάμε για διαφάνεια, να αναφερόμαστε μόνο σε χρήμα. Η διαφάνεια σε σχέση με την λειτουργία των βιομηχανιών για ένα θέμα, όπως ο Ασωπός, που μας «πονάει» εδώ και δεκαετίες, είναι ένα σημαντικό βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Να δώσουμε τέλος στην καταστροφή του Ασωπού. Στοίχημα που βάλαμε με όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, που βρεθήκαμε μαζί τους, συζητήσαμε, δώσαμε τα χέρια και αποφασίσαμε να σώσουμε τον Ασωπό. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα στην κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει».
Πηγή: skai.gr