Νυχτοπεταλούδα με «τουπέ» παίρνει το όνομα της από τον Ντόναλντ Τραμπ

Μία μικρή νυχτοπεταλούδα με χαρακτηριστική «κόμμωση» έγινε το πρώτο έντομο που ονομάστηκε εξ αφορμής της «ομοιότητάς της» με τον νεοεκλεγέντα, 45ο προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος για τη Neopalda donaldtrumpi, ένα είδος σκόρου που ανακαλύφθηκε στην Καλιφόρνια από τον Καναδό ερευνητή Βαζρίκ Ναζάρι.

Η ιδέα για το όνομα του λεπιδόπτερου προήλθε από τις χαρακτηριστικές χρυσές πτυχώσεις που καλύπτουν το κεφάλι του εντόμου και «θυμίζουν τη χωρίστρα του Ντόναλντ Τραμπ», όπως εξηγεί ο Ναζάρι.

Η διαδικασία δεν πρόκειται για κάτι πρωτοφανές.Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, εννέα πλάσματα «βαφτίστηκαν» με αναφορά στο όνομα του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.
Για την ώρα, η πλευρά Τραμπ δεν έχει αντιδράσει στα νέα.

Η Neopalda donaldtrumpi έχει άνοιγμα φτερών ενός εκατοστού και είναι γηγενής της Αμερικής, αφού απαντάται στη νότια Καλιφόρνια και στην μεξικανική «Μπάχα Καλιφόρνια».

Ο κ. Ναζάρι εξέφρασε την ελπίδα, τα οικολογικά ζητήματα να βρεθούν ψηλά, στην ατζέντα του νέου προέδρου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τη διάσωση των εύθραυστων οικοσυστημάτων στην Αμερική. Αυτά τα συστήματα φιλοξενούν είδη που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Πλάσματα που δεν έχουν καν περιγραφεί και πρέπει να προστατευτούν για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας