ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Διοργανώνουμε αναδάσωση στον Υμηττό

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) τους Δήμους Ηλιούπολης, Βύρωνα και Ελληνικού- Αργυρούπολης, οργανώνουν αναδάσωση στον Υμηττό, σε περιοχές που κάηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά, η οποία σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Θα υπάρχουν τρία σημεία συνάντησης, ένα σε κάθε Δήμο:
1. Στο Βύρωνα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρέα με πρόσβαση από την οδό Σουλιωτών.
2. Στην Ηλιούπολη, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με πρόσβαση από την οδό Μαραθωνομάχων.
3. Στην Αργυρούπολη, στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης με πρόσβαση από το τέρμα της οδού Ολυμπίας.

Οι Δήμοι Ηλιούπολης και Ελληνικού- Αργυρούπολης, θα διαθέσουν λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για τη μεταφορά των εθελοντών στα σημεία αναδάσωσης:
1. Από το Δήμο Ηλιούπολης, θα αναχωρούν λεωφορεία από τις 10 το πρωί, μπροστά από το Δημαρχείο στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου 114, προς το σημείο της αναδάσωσης στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
2. Από το Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης θα αναχωρούν λεωφορεία από τις 10 το πρωί, μπροστά από το Δημαρχείο Αργυρούπολης στη λεωφόρο Κύπρου 68, προς το σημείο της αναδάσωσης στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Οι εθελοντές θα επιστρέψουν με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας των δύο δήμων, στα αντίστοιχα Δημαρχεία, μετά το τέλος της δράσης.

Οι δασολόγοι του ΣΠΑΥ, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για σωστό φύτεμα δένδρων. Επίσης, και στη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση.

Η δράση γίνεται μετά από τη μελέτη αναδάσωσης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού, η οποία εγκρίθηκε από το Δασαρχείο.

Οι εθελοντικές ομάδες, οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.


Για περισσότερες πληροφορίες για όλες μας τις δράσεις, εγγραφείτε στις online κοινότητες του «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»:
twitter.com/oloimaziboroume
youtube.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume

Πηγή: skai.gr