Να σεβαστεί τη συμφωνία για το Κλίμα ζητούν πολυεθνικές από τον Τραμπ

Περισσότερες από 360 εταιρείες, στην πλειονότητά τους αμερικανικές, μεταξύ των οποίων οι DuPont, Gap, Hewlett Packard, Kellog, Hilton, Nike και Mars, ζητούν με επιστολή τους από τον  Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία για το κλίμα που υιοθετήθηκε από τη διεθνή κοινότητα στα τέλη του 2015 (COP21).

«Τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και οι επενδυτές στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνουμε τη βαθιά δέσμευσή μας να αντιδράσουμε στην κλιματική αλλαγή μέσω της εφαρμογής της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού», αναφέρουν οι πολυεθνικές εταιρείες. Το κείμενο αυτό υπογράφεται επίσης από τις General Mills, Levi Strauss, L'Oreal USA, Schneider Electric και Unilever.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για το κλίμα που διεξάγεται στο Μαρακές του Μαρόκου (COP22) και απευθύνεται και στους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές και υπογραμμίζει ότι η απόρριψη μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική ευημερία.

«Καλούμε τους Αμερικανούς αιρετούς να στηρίξουν δυναμικά τη συνέχιση των πολιτικών μείωσης των εκπομπών ρύπων, ώστε οι ΗΠΑ να εκπληρώσουν και να ξεπεράσουν τις δεσμεύσεις τους» στο θέμα αυτό, συνεχίζει η επιστολή. μ«Θέλουμε η αμερικανική οικονομία να βασίζεται σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Καινοτόμες και προσιτές λύσεις μπορούν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο (...) Αν δράσουμε τώρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η αμερικανική ανταγωνιστικότητα», υπογραμμίζουν οι πολυεθνικές.

Οι εταιρίες που συνυπογράφουν την επιστολή, δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις δέουσες, από πλευράς τους, ενέργειες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Παρισιού, για μια παγκόσμια οικονομία που θα περιορίζει την αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από το όριο των 2°C.


Πηγή: skai.gr