«Πράσινη» διάκριση για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ.Νιάρχος

Την πλατινένια πιστοποίηση LEED, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια, που απονέμει το Αμερικανικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων (US Green Building Council - USGBC), κατέκτησε το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος.

Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές, αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ιδρύματος Νιάρχος, «η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Το USGBC τονίζει πως μόνο ένα μικρό ποσοστό των πιστοποιημένων κτηρίων σε όλο τον κόσμο έχει επιτύχει την πλατινένια διάκριση. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Πηγή: skai.gr