Τέξας:Φιλοζωϊκή ομάδα αιχμαλωτίζει τεράστιο «κοινωνικό» αλιγάτορα (vid)

Ένας τιτάνιος αλιγάτορας αιχμαλωτίστηκε το πρωί στην κομητεία Λίμπερτι, του Τέξας, μετά από κλήσεις των κατοίκων στις αρχές που ανησύχησαν από τις κινήσεις του ζώου. Το τεράστιο ερπετό που έχει μήκος 4,17 μέτρα και ζυγίζει περισσότερο από 400 κιλά, πιστεύεται πως είναι ο μεγαλύτερος αλιγάτορας που έχει πιαστεί ποτέ ζωντανός σε αμερικανικό έδαφος.

Το ζώο αιχμαλωτίστηκε από τη φιλοζωική ομάδα Gator Country του Γκάρι Σοράτζ. «Ανέκαθεν ήθελα να πιάσω έναν γιγάντιο αλιγάτορα. Σήμερα τα καταφέραμε (...) Μπορεί αρκετοί από εσάς να μην καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλώ αλλά αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου», έγραψε ο Σόρατζ στον λογαριασμό του στο facebook.

Το ερπετό απομακρύνθηκε από την λίμνη «Τσάμπιον», του Εθνικού Καταφυγίου Άγριων Ζώων, μετά από τηλεφωνήματα πολιτών που κατήγγειλαν ότι το ζώο είχε πλησιάσει στα μέλη της κοινότητας, με κάποια από αυτά ακόμα να του δίνουν και φαγητό.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν αρκετοί οι αλιγάτορες που θα έπρεπε να μαζέψουμε αλλά ο συγκεκριμένος ανέβηκε πάνω στον προβλήτα όπως ακριβώς μας είχαν προειδοποιήσει. Η δύναμη ορισμένων εξ αυτών των ερπετών είναι πραγματικά απίστευτη», εξήγησε ο Σόρατζ, καλώντας τους φίλους της ομάδας στο facebook, να βαφτίσουν τον τεράστιο αλιγάτορα.

Πηγή: skai.gr