Σε άνοδο η ανακύκλωση στη Λάρισα

Με κεντρικό σύνθημα Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η δράση ανακύκλωσης στη Λάρισα.
Μαθητές από σχολεία της πόλης αλλά και απλοί πολίτες έλαβαν μέρος στην κεντρική αγορά της Νεάπολης της Λάρισας και ενημερώθηκαν για τη διαχείριση των αποβλήτων στους μπλέ κάδους.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενημέρωσε μικρούς και μεγάλους για την ανακύκλωση των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Ο δήμος Λάρισας έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανακύκλωση με τους μπλέ κάδους και τα ποσοστά αυξάνονται.

Οι συνολικές συλλεγόμενες ποσότητες αποβλήτων συσκευασιών προς διαλογή και ανάκτηση στο ΚΔΑΥ Λάρισας, το α’ τρίμηνο του 2016 ανέρχονται στους 1.825,84 tn. Συγκρίνοντας το με τις αντίστοιχες περιόδους του 2015 και 2014 παρατηρείται αύξηση στις ποσότητες αποβλήτων συσκευασιών της τάξεως του 3,17% και 3,66% αντίστοιχα.

Στην πλειοψηφία των Δήμων της ΠΕ Λάρισας κατά το α’ τρίμηνο του 2016, παρουσιάζεται αύξηση στις ποσότητες των αποβλήτων συσκευασιών προς εναλλακτική διαχείριση, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Λαρισαίων, όπου είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της ΠΕ Λάρισας και συνεπώς ο κρίσιμος παράγοντας στην παραγωγή των αποβλήτων συσκευασιών.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου