Ο Malakas σαρώνει τη νότια Ιαπωνία - Κατευθύνεται προς το Τόκυο

Την ξηρά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας προσέγγισε σήμερα Τρίτη ο ισχυρός τυφώνας Μalakas, προκαλώντας στο πέρασμά του έντονη βροχή και μεγάλες πλημμύρες.

Εξαιτίας του Malakas ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις, ενώ οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις εκκένωσης σε περισσότερους από 600.000 κατοίκους.

Ο τυφώνας Μalakas αναμένεται να κατευθυνθεί βορειοανατολικά και να κάνει ένα πέρασμα κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού Ωκεανού, από την Ιαπωνία προς το Τόκιο, προτού τελικά απομακρυνθεί και κατευθυνθεί εκτός του Ειρηνικού Ωκεανού, όπως αναμένεται το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

H Μετεωρολογική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή όλων των κατοίκων καθώς η πρόβλεψή της λέει ότι θα ακολουθήσουν πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα θαλάσσια κύματα. Οι μετεωρολόγοι πιθανολογούν ότι ο Malakas θα αποδυναμωθεί το πρωί της Τετάρτης.  

Σε έξι νομούς της δυτικής Ιαπωνίας εκδόθηκαν συμβουλές εκκένωσης, δηλαδή σε περίπου 632.500 ανθρώπους. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η πόλη Κουμαμότο η οποία εξακολουθεί να αναρρώνει από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή μέσα στη χρονιά.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στο νότιο Κιούσου, ενώ ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός NHK ανέφερε ότι περισσότερες από 100 πτήσεις του εσωτερικού ακυρώθηκαν.

Πηγή: ΒΒC- skai.gr