Ιαπωνία: Σφαγές δελφινιών στο ετήσιο κυνήγι του Ταϊτζί

Την περασμένη Παρασκευή σφαγιάστηκαν από ντόπιους ψαράδες τα πρώτα δελφίνια στο διαβόητο ετήσιο κυνήγι του Ταϊτζί της Ιαπωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου κυνηγιού, εκατοντάδες δελφινιών συνωστίζονται και σφάζονται σε ένα απομονωμένο κόλπο της περιοχής. Το ετήσιο συμβάν έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια την οργή των οικολόγων και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων σε όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι περίπου 20 δελφίνια έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, ενώ πολλά αναμένεται να ακολουθήσουν.

«Τα πιάσαμε τελικά. Είμαι ανακουφισμένος», δήλωσε ο Γιοσιφούμι Κάι, ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής ένωσης αλιείας, στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης. Η ετήσια σφαγή των δελφινιών έλαβε εκτεταμένη δημοσιότητα μετά το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ο Όρμος» (The Cove) του Ελληνοαμερικανού Λούι Ψυχογιός, που εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από τα κατακόκκινα από το αίμα νερά του απομονωμένου όρμου. Νωρίτερα φέτος, ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ ακτιβιστής Ρικ Ο’Μπάρι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο και απελάθηκε από τη χώρα.

Σύμφωνα με τους υπερασπιστές της παράδοσης, τα δελφίνια δε βρίσκονται σε κίνδυνο, άποψη που συμμερίζεται η ιαπωνική κυβέρνηση. Το 2015, οι ζωολογικοί κήποι και τα ενυδρεία της Ιαπωνίας δεσμεύτηκαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με το Ταϊτζί, μετά την τιμωρία τους από την Παγκόσμια Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (WAZA).

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία σύγκρουση μεταξύ των διαδηλωτών και των αλιέων, ωστόσο, η παρουσία των τοπικών αστυνομικών αρχών, είναι ενισχυμένη.
Πηγή: skai.gr