Πύλος: Απελευθέρωση χελώνας στην παραλία του Ρωμανού

Μια θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα, ονόματι Δημήτρης - Παύλος που είχε τραυματιστεί τον Οκτώβριο του 2015 απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία Ρωμανού στην Costa Navarino, μετά την αποθεραπεία της.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος eleftheriaonline.gr η απελευθέρωση έγινε από μέλη και εθελοντές του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ», παρουσία πολύ κόσμου και κυρίως μικρών παιδιών που την αποχαιρέτησαν με πολλή αγάπη για τα μεγάλα ταξίδια της στη θάλασσα.

Click to enlarge image XELONA 2.jpgΧαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» η συγκεκριμένη χελώνα είναι μία από τις μεγαλύτερες χελώνες που φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης, από την ίδρυσή του το 1994. Το μήκος του καβουκιού ήταν 80 εκ. και ζύγιζε 90 κιλά!

«Για 10 μήνες ο Δημήτριος-Παύλος δέχθηκε τη φροντίδα της κτηνιάτρου, του προσωπικού και των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα. Μέχρι που την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 έφτασε η ώρα να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, αφού ανάρρωσε πλήρως. Η απελευθέρωση έγινε στην παραλία του Ρωμανού μπροστά από το ξενοδοχείο Costa Navarino. Επιλέξαμε αυτή την τοποθεσία, διότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δέχθηκε να καλύψει μέρος των εξόδων της περίθαλψης του Δημήτριου-Παύλου. Επίσης εδώ και 7 χρόνια η Costa Navarino προστατεύει τις φωλιές που γίνονται στην παραλία του Ρωμανού, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα διαχειριστικά μέτρα» τονίζει ο Σύλλογος.
Πηγή: skai.gr