Κατοικίδια μένουν νηστικά εξαιτίας προβλήματος μιας έξυπνης συσκευής ταΐσματος!

Η πρωτοποριακή συσκευή Petnet συνδέεται στο Διαδίκτυο και προμηθεύει με τροφή τα κατοικίδια όταν οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να τα αφήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα μόνα τους στο σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν «πέφτουν» οι σέρβερ της εταιρείας; Πολύ απλά τα κατοικίδια μένουν νηστικά.

Το Petnet επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ορίζουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο πότε να απελευθερώνεται η τροφή από το ειδικό δοχείο και να καταλήγει στο πιάτο του κατοικίδιου όμως η εταιρεία αντιμετώπισε πρόβλημα με τον σέρβερ της με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η απελευθέρωση της τροφής. 

Μπορεί πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μερίμνησαν και να αγόρασαν τη συσκευή προκειμένου τα αγαπημένα τους ζωάκια να σιτίζονται κατά την απουσία τους αλλά τώρα είναι αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα που προέκυψε με τους σέρβερ.

Η Petnet σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα συστήματά της είναι και πάλι online, παρόλο που προηγουμένως είχε ενημερώσει τους πελάτες της ότι «αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες με τις υπηρεσίες τρίτων».

«Διερευνούμε το πρόβλημα και θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε ορισμένα προγραμματισμένα ταΐσματα. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι θα παράσχετε τροφή στα κατοικίδιά σας έως ότου λύσουμε το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο 'Ανταμ Σάιμον, αναλυτής της εταιρείας ερευνών Context δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να έχουν και ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που προκύψει ένα τέτοιου είδους πρόβλημα.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο εξαρτώνται από έξυπνες συσκευές, γεγονός όμως που θα μπορούσε να αποβεί μεγάλο πρόβλημα». «Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγάλο πρόβλημα θα ήταν το κατοικίδιό σας να μείνει νηστικό» δήλωσε.
Πηγή: skai.gr