Κλείσιμο

29χρονος ταυρομάχος νεκρός από ταύρο (video)

Ο 29 ετών Βίκτορ Μπάριο έχασε τη ζωή του όταν ο 500 κιλών ταύρος με τον οποίο «μονομαχούσε» στην αρένα τον τραυμάτισε θανάσιμα με τα κέρατά του.

Ο 29χρονος Ισπανός ταυρομάχος Βίκτορ Μπάριο έχασε χθες τη ζωή του στην αρένα, μετά τον τραυματισμό του από τον ταύρο κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας που έγινε στην Τερουέλ, στην κεντροανατολική Ισπανία.

Η ιατρική ομάδα της αρένας διαπίστωσε στις 20:25 τοπική ώρα (21:25 ώρα Ελλάδος) τον θάνατο του ταυρομάχου, ο οποίος είχε τραυματιστεί από τα κέρατα του ταύρου στη δεξιά πλευρά του θώρακα, διευκρίνισε η εταιρεία Tauroemocion.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ταυρομάχου εδώ και τριάντα χρόνια στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, από το 1985 έχει να χάσει τη ζωή του ένας ταυρομάχος στις ισπανικές αρένες, με τελευταίο θύμα τον 21χρονο Χοσέ Κουμπέρο.
Μετά τον θάνατο του Βίκτορ Μπάριο, οι εορτασμοί που προγραμματιζόταν να γίνουν κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας ημέρας των ταυρομαχιών ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, εκτιμάται ότι ο εν λόγω ταύρος, ο «Λορέντζο», έχει ήδη οδηγηθεί στο σφαγείο, ενώ σειρά τώρα έχει η μητέρα του. Σκοπός του εθίμου είναι να εξαφανιστεί η γενιά του «θύτη», αλλά φαίνεται ότι πλέον αυτή η πρακτική ξεσηκώνει αντιδράσεις ιδιαίτερα από φιλοζωικές οργανώσεις που οργανώνονται για να σταματήσει το «έθιμο».

Ενδεικτικά η ομάδα PAMCA που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων αναφέρει ότι «καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία». Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών» ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί το hashtag #SalvemosALorenza, (σ.σ Να σώσουμε τη Λορέντζα) με αίτημα τη σωτηρία της μητέρας του ταύρου.

Δείτε το video (Προσοχή σκληρές εικόνες):


Πηγή: skai.gr