Με επιτυχία η ανακύκλωση συσκευών στη Γλυφάδα

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε στις ηλεκτρικές συσκευές σου μια δεύτερη ευκαιρία, ανακύκλωσέ τες» πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο δράση ανακύκλωσης συσκευών, στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα.

Στη δράση έλαβαν μέρος πολίτες που έφεραν παλιές ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση και γέμισε το μεγαλύτερο μέρος του κοντέινερ της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε». 

Οι πολίτες ρωτούσαν για τα στάδια επεξεργασίας και τα νέα προϊόντα που παράγονται από την ανακύκλωση των συσκευών.

Στην Ελλάδα η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ έχει επιδείξει στα 11 χρόνια λειτουργίας της σημαντικό έργο. Μόνο το 2015 το οργανωμένο σύστημα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας που έχει οργανώσει και συντονίζει η εταιρεία διαχειρίστηκε με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο 48,000 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Με την επεξεργασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων μας ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής. Επομένως, η ανακύκλωση συνεισφέρει στον περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης, καθώς μειώνεται η παραγωγή τοξικών αερίων και σωματιδίων που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα ή βιομηχανικών αποβλήτων που ρυπαίνουν το νερό και το υπέδαφος. Ταυτόχρονα, με τη μείωση των παραγωγικών διαδικασιών, εξοικονομείται ενέργεια και περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου