Κρήτη: Μαρτυρίες για εμφάνιση μυστηριώδους αιλουροειδούς

Μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα του ζώου το οποίο έχει σκορπίσει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας και περιγράφτηκε από αυτόπτες μάρτυρες ως "τίγρη". Η τελευταία που το είδε, ήταν μία τουρίστρια στην Αγία Φωτιά, η οποία ενώ απολάμβανε το μπάνιο της, πανικόβλητη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, υπάρχουν άλλες έξι, "αξιόπιστες μαρτυρίες", οι οποίες κάνουν λόγο για αιλουροειδές, που φέρει στο τρίχωμα του τις καφέ - μαύρες ρίγες της τίγρεως, σε μία ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την πόλη της Σητείας.

Το ζώο πάντως δεν είναι επιθετικό, ούτε έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα, ενώ έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα του ζώου που παραπέμπουν σε κάτι διαφορετικό, από τα συνήθη. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον κρητικό αγριόγατο ή φουρόγατο. Πρόκειται για ένα ανθρωπόφοβο αιλουροειδές, το σώμα του οποίου μεγαλύτερο από τις κοινές γάτες, και στα αρσενικά φτάνει σε μήκος τα 50 εκατοστά και η ουρά τα 30 εκατοστά. Η ουρά είναι στενότερη στη βάση και πιο φουντωτή στην άκρη.

Επίσης, το χρώμα του τριχώματος είναι ανοιχτό καφέ με σκούρες κηλίδες και ραβδώσεις. Στη ουρά υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι, ενώ το άκρο είναι πάντα μαύρο. Τρέφεται με λαγούς, πουλιά, έντομα και τρωκτικά, ενώ ζει σε βραχώδεις περιοχές

Οι Αρχές της περιοχής πραγματοποιούν έρευνες χωρίς αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Σητείας συνιστά ψυχραιμία.
Πηγή: Πηγή: ekriti.gr