Έρχεται ο πρώτος καύσωνας το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Από σήμερα το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά, και μαζί του έρχεται καύσωνας, σε αντίθεση με τις "περίεργες" ημέρες του Ιουνίου.

Σήμερα Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς και την Παρασκευή θα ξεπεράσει τους 40, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 και στο Ιόνιο από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: skai.gr