Έρχονται κατεδαφίσεις σε παράνομες ταβέρνες στο Σχινιά

Οι αρχαιολογικοί χώροι στην περιοχή του Μαραθώνα είναι σε άθλια κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Υποστήριξε ότι η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και οι αρχαιολογικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες και όχι στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Καλλιόπη Καρδαμίτση υποστήριξε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 κατεδαφίστηκαν 3 παράνομες ταβέρνες στην περιοχή του Σχινιά και τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να κατεδαφιστούν οι άλλες 5.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Σχινιά καθηγητής Χάρης Καμπεζίδης ανέφερε ότι όσες φορές βάζουμε μπάρες για να εμποδίσουμε την είσοδο οχημάτων στην προστατευόμενη περιοχή νατούρα, αμέσως κάποιοι πάνε και τις ξηλώνουν.

Η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Λυδία Καρρά ανέφερε ότι η περιοχή του Μαραθώνα έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης και είναι ένας τόπος ιδιαίτερης ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας.

Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου