Συμμετέχουμε στο WORLD RECYCLE WEEK, από τις 18 έως 24 Απριλίου

Στα πλαίσια της νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της H&M, το World RecycleWeek, η Η&Μ, με την υποστήριξη του Ομίλου ΣΚΑΪ, διοργανώνει καμπάνια για τη συγκέντρωση 20 τόνων ανεπιθύμητων ή μεταχειρισμένων ρούχων από τους πελάτες της σε όλη την Ελλάδα στα 33 καταστήματα της εταιρείας. Για κάθε σακούλα που ανακυκλώνετε, η Η&Μ σας δίνει δώρο 2 κουπόνια με 15% έκπτωση σε ένα είδος της επιλογής σας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του στόχου της H&M να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ανατροφοδότησης στη μόδα, ανακυκλώνοντας ανεπιθύμητα ρούχα, για να κατασκευάζει ανακυκλωμένες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα. 

Για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, η Η&Μ με την υποστήριξη του ΣΚΑΪ, διοργανώνει ένα μοναδικό happening με live σύνδεση του ΣΚΑΪ από το κατάστημα της Η&Μ στην Ερμού 54 στις 23 Απριλίου που θα κρατήσει όλη την ημέρα και θα αναμεταδίδει συνεντεύξεις, μουσική και νέα με επίκεντρο το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Garment Collecting της H&M είναι απλό και μπορεί να έχει σημαντική επίδραση. Από το 2013, οι πελάτες καλούνται να φέρουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητα και μεταχειρισμένα ρούχα και υφάσματα, οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε κατάστημα τηςH&M. Με αυτή τους την κίνηση, οι πελάτες διασφαλίζουν ότι λιγότερα ρούχα θα καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και, ως αντάλλαγμα, λαμβάνουν κουπόνια τα οποία εξαργυρώνουν στην H&M.
Από το 2013, όταν η H&M λάνσαρε για πρώτη φορά το πρόγραμμα Garment Collecting, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 25.000 τόνους ρούχων, ενώ πριν από δύο χρόνια η H&M παρουσίασε τα πρώτα ρούχα που κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένες υφαντουργικές ίνες, ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή προϊόντων μόδας από ανακυκλωμένα απορρίμματα πρώτων υλών.

Για να σηματοδοτήσει το πρώτο World RecycleWeek, η H&M σκοπεύει να συγκεντρώσει περισσότερα υφάσματα από ποτέ, μέσω της συνεχούς πρωτοβουλίας Garment Collecting. Δημιουργήστε τα δικά σας βίντεο χρησιμοποιώντας το hashtag  #HMrehaul, φέρτε τα ρούχα σε οποιοδήποτε κατάστημα τηςH&M και γίνετε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος στη μόδα, για να κάνετε το Garment Collecting να αποτελέσει ένα φυσικό κομμάτι της ζωής των ρούχων. 


Το πρόγραμμα Close the Loop (προϊόντα μόδας από ανακυκλωμένα απορρίμματα πρώτων υλών) αποτελεί μια κεντρική δέσμευση των Conscious Actions της H&M με στόχο την αειφορία. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κλειστός κύκλος ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται τα ανεπιθύμητα ρούχα, για να κατασκευάζονται ολοκαίνουργιες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μην καταλήγει κανένα ρούχο σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και να εξοικονομούνται φυσικοί πόροι. Ανακυκλώνοντας μόνο ένα T-shirt, μπορούν να εξοικονομηθούν 2.100 λίτρα νερού – φανταστείτε τον αντίκτυπο των 1.000 τόνων ρούχων που θα συγκεντρωθούν στη διάρκεια του World RecycleWeek. Όλα τα υφάσματα είναι καλοδεχούμενα – μονές κάλτσες, παλιές πετσέτες, τρύπια ρούχα – και τίποτα δεν είναι υπερβολικά φθαρμένο, φορεμένο ή χρησιμοποιημένο για να αποκτήσει δεύτερηζωή. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Garment Collecting και Close the Loop, επισκεφτείτε το www.hm.com/garmentcollecting



Πηγή: skai.gr