Κλείσιμο

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ξεκίνησαν από τα τέλη Μαρτίου και σταδιακά εντατικοποιούνται οι δράσεις για την καταπολέμηση κουνουπιών στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα την θερινή περίοδο.

Η διοίκηση της Περιφέρειας για το 2016, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, «επιδιώκει διορθώσεις γεωγραφικά σημειακές και τεχνικές για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει των κινδύνων που διακινούνται με τα κουνούπια και έχουν να κάνουν με τον ιό του Δυτικού Νείλου, την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών και τον ιό Ζίκα κλπ».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται δράσεις ελέγχου εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό σύστημα, που ανταποκρίνονται στα πρόσφατα εντομολογικά και κλιματολογικά δεδομένα, ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, θα οργανωθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, καθώς απαιτούνται και οι ατομικές προσπάθειες των πολιτών στον ιδιωτικό τους χώρο για την καταπολέμηση και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης νόσων.

Πηγή: skai.gr