Σύλληψη 58χρονου ιδιοκτήτη καντίνας που φέρεται ότι έστηνε παγίδες σε γάτες

Άνδρας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες, κυνηγώντας αδέσποτες γάτες. Πρόκειται για 58χρονο ιδιοκτήτη καντίνας, στον οποίο αστυνομικοί του τμήματος Πυλαίας πέρασαν χειροπέδες, αφού πρώτα εντόπισαν γάτα, εγκλωβισμένη δίπλα στην επιχείρησή του.

Το μεσημέρι οδηγήθηκε με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κράτησής του.

Τον τελευταίο μήνα υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων για τη φερόμενη δράση του. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ο 58χρονος έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες στην περιοχή του πρώην εργοστασίου ΒΙΑΜΥΛ, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου φαίνεται ότι λειτουργούσε την καντίνα του.

Ύστερα από πληροφορία ότι παγιδεύτηκε άλλη μία γάτα, κινητοποιήθηκαν χθες Τετάρτη το πρωί φιλόζωοι, που έφτασαν στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο ζώο βρέθηκε μέσα σε κλουβί, στο εσωτερικό φορτηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο δίπλα στην καντίνα, επί της οδού Γεωργικής Σχολής.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον άλλες τρεις γάτες παγιδεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο και η τύχη τους αγνοείται. Ο συλληφθείς, εξεταζόμενος από αστυνομικούς, φέρεται να δήλωσε ότι αγαπάει τις γάτες, ενώ η συγκεκριμένη που εντοπίστηκε -κατά τον ίδιο- τον ενοχλούσε επειδή ανέβαινε στα τραπέζια.
Πηγή: skai.gr