Κλείσιμο

Έρευνα εισαγγελέα για το μολυσμένο νερό που σκότωσε κοπάδι στη Χαλκιδική

Tην ύπαρξη αναλύσεων που δείχνουν υψηλές περιεκτικότητες σε αρσενικό και βαρέα μέταλλα στο νερό του ρέματος της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή, έπειτα από καταγγελία από κτηνοτρόφο της περιοχής για την απώλεια ζώων του. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Χαλκιδικής.

«Όταν τα αποτελέσματα των αναλύσεων κοινοποιήθηκαν στο Δήμο Αριστοτέλη και διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων, ο Δήμος Αριστοτέλη, ως όφειλε, έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία Χαλκιδικής και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διερευνηθεί και να καταδειχθεί επισήμως το όποιο πρόβλημα καθώς και οι αιτίες που το προκαλούν» προσθέτει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.

«Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ενδελεχή διερεύνηση της βασιμότητας κάθε καταγγελίας περί μόλυνσης των υδάτων, σε συνεργασία με διαπιστευμένο Φορέα και τις αρμόδιες Αρχές, ακόμη και σε ρέματα και πηγές που δεν υδροδοτούν οικισμούς, αλλά βρίσκονται πλησίον σε καλλιέργειες, βοσκοτόπους, και το περιβάλλον κατοικίας εν γένει, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι πάντα η υπεύθυνη ενημέρωση του Κοινού, όταν η έρευνα των αρμοδίων αρχών ολοκληρωθεί και υπάρχει τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr