Μάχη για τη ζωή τους δίνουν πέντε γατόπαρδοι στον Ζωολογικό του Σινσινάτι

Πέντε μικροί γατόπαρδοι μάχονται για τη ζωή τους μετά από την πρόωρη γέννησή τους με καισαρική στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, στο Οχάιο, σε μια πολύ σπάνια επέμβαση σε επίσης σπάνιο είδος αιλουροειδών.

Τα μικρά, που γεννήθηκαν στις 8 Μαρτίου στην μονάδα παραγωγής γατόπαρδων, έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μολύνσεις, είπε ο διευθυντής υγείας ζώων Μαρκ Κάμπελ στον κήπο.

Τα τρία αρσενικά και δύο θηλυκά ζώα βρίσκονται σε 24ωρη φροντίδα, και ταΐζονται με μπουκάλι κάθε τρεις ώρες, εξήγησε την Παρασκευή ο Κάμπελ. "Η μητέρα τους συνέρχεται, και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πάρουν βάρος. Η πρώτη εβδομάδα και ο πρώτος μήνας ζωής αυτών των νεωγνών είναι σημαδιακά στάδια για την επιβίωσή τους", πρόσθεσε.

Ο Κάμπελ είπε ότι στα 25 χρόνια που εργάζεται στον ζωολογικό κήπο, μεταξύ των παλαιότερων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κάνει μόνο άλλες δύο καισαρικές τομές.
Οι μικροί γατόπαρδοι, που ανήκουν στο ταχύτερο είδος χερσαίου ζώου στον κόσμο, θα χρειαστούν ειδική φροντίδα για τις επόμενες 8-12 εβδομάδες. Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν πίσω από τζάμια.

Ο Ζωολογικός Κήπος του Σινσινάτι είναι μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών γατόπαρδων στον κόσμο. Το φυσικό περιβάλλον του γατόπαρδου είναι η αφρικανική σαβάνα. Από το 2002, έχουν γεννηθεί περίπου 54 τέτοια αιλουροειδή στον Ζωολογικό Κήπο, είπαν οι αξιωματούχοι. Ο πληθυσμός των θεωρείται ότι απειλείται με εξαφάνιση λόγω του υπερβολικού κυνηγιού. Υπάρχουν λιγότερα από 10.000 ζώα σε 23 αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Προστασίας Γατόπαρδων στη Ναμπίμπια.
Πηγή: skai.gr