Athens Energy Forum 2016, 2 & 3 Φεβρουαρίου

Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης 
και η Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας κα Temenuzhka Petkova

Η International New York Times, σε συνεργασία με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον ΣΚΑΪ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την οργάνωση του “Athens Energy Forum 2016: The brave new world of energy”, του μεγάλου Ενεργειακού Φόρουμ για τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις της Ν.Α. Μεσογείου. Το Athens Energy Forum 2016 οργανώνεται με τη συνεργασία της εταιρείας Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, Τρίτη– Τετάρτη, 2-3 Φεβρουαρίου, 2016. 

To Athens Energy Forum 2016, το οποίο οργανώνεται για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα, θα διερευνήσει τις επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στο περιφερειακό γεωπολιτικό χάρτη στον τομέα της ενέργειας, με έμφαση στην επιχειρηματική και πολιτική πραγματικότητα ενώ παράλληλα θα εστιάσει στις ευκαιρίες που προσφέρονται στον ενεργειακό τομέα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Το Athens Energy Forum 2015 χτίζει πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων τριών forums στα οποία παρέστησαν πάνω από 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, κορυφαίοι επιχειρηματίες του κλάδου, τραπεζίτες και ηγετικές φυσιογνωμίες από την Ελλάδα, την Ε.Ε. τις Η.Π.Α. και την Κασπία Θάλασσα.

Το Forum θα καλύψει θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο TAP, την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, τη χρηματοδότηση του κλάδου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι Ομιλητές, μεταξύ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επενδυτικών και ενεργειακών ομίλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως :
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο Καθηγ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, o κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ΓΓ Ενέργειας, ο κ. Mahmood Khaghani, Petroleum Devel. Strategy Advisor, Ιράν, ο κ. Roudi Baroudi, CEO, Energy & Environment Holding, Qatar, ο Dr. Andrey Kortunov, Director General, Russian International Affairs Council, η κα Houda Ben Jannet Allal, Director General, Observatoire Mediterraneen de l' Energie,  ο κ. Michael Waldron, Deputy Adviser, EIB Energy Department, o κ. Σταύρος Γούτσος, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Michel Piguet, CEO, Elpedison, ο  κ. Ντίνος Μπενρουμπή, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Energean Oil & Gas, ο κ. Rikard Scoufias, Διευθυντής Ελλάδος TAP, o κ. Elio Ruggeri, Senior Vice President Edison S.p.A. & Chief Executive Officer IGI Poseidon S.A, o Δρ Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκ. Καθηγητής Γεωπολιτικής & Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και πολλοί άλλοι.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, εδώ
 
www.athensenergyforum.com







Πηγή: skai.gr