Ινδία: Μονά - ζυγά για την κυκλοφορία των οχημάτων στο Νέο Δελχί λόγω ρύπανσης

Από την 1 Ιανουαρίου, και για αρκετές εβδομάδες, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα θα επιτρέπονται στους δρόμους του Νέου Δελχί εκ περιτροπής, ανάλογα με το αν οι πινακίδες τους καταλήγουν σε μονό ή ζυγό αριθμό, δήλωσε ο Κουμάρ Σάρμα Κεγουάλ, γενικός γραμματέας της πόλης. Η ρύπανση της πόλης κορυφώνεται κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών, από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Η απόφαση για τον περιορισμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων ήρθε δύο ημέρες αφού το περιβαλλοντικό Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του νέφους που έχει κατακλύσει την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η πόλη σχεδιάζει επίσης να κλείσει μία από τις παλαιότερες και λιγότερο αποδοτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας και να απαγορεύσει τη διέλευση φορτηγών ντίζελ πριν τις 11 μ.μ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκτήσει ειδικό εξοπλισμό οδικού καθαρισμού για να μειώσει τη σκόνη που σκεπάζει την πόλη. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο.

Μέσα στο 2015, η πόλη διέταξε την απόσυρση όλων των Ι.Χ. ηλικίας άνω των 10 ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πεκίνου.

Πέρυσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την ινδική πρωτεύουσα ως την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου, με άλλες δώδεκα πόλεις της Ινδίας να κατατάσσονται στις χειρότερες είκοσι.
Πηγή: skai.gr