Στο Παρίσι Σβαρτσενέγκερ, Ρέντφορντ και Αλ Γκορ

Στο Παρίσι θα βρεθούν την Παρασκευή οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Αλ Γκορ, όπου θα μετάσχουν μαζί με εκατοντάδες τοπικούς αξιωματούχους στη "Σύνοδο Κορυφής των Δημάρχων" που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης του φωτός. Το γεγονός ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21).

Στην Σύνοδο Κορυφής τοπικών αξιωματούχων για το Κλίμα, αναμένεται να μετάσχουν περίπου 900 άνθρωποι. Το γεγονός συνδιοργανώθηκε από την δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τις πόλεις και την κλιματική αλλαγή Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα είναι ένας από τους ομιλητές στη σύνοδο κορυφής, όπου μετέχει εκπροσωπώντας την μη κυβερνητική οργάνωση για το περιβάλλον "National Resources Defense Council".

Ο επίσης γνωστός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα εκπροσωπήσει παράλληλα τη "R20", μια μκο για το κλίμα, την οποία έχει ιδρύσει.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος Αλ Γκορ θα μιλήσει και αυτός εξ ονόματος της The Climate Reality Project, η οποία αξιώνει την επίτευξη μιας συμφωνίας για το κλίμα κατά τη Διάσκεψη στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πολλοί δήμαρχοι έχουν ήδη αναγγείλει τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων αυτοί της Βαρκελώνης, του Σαντιάγο, του Ρίο ντε Τζανέιρο, του Σίδνεϊ, του Μόντρεαλ, του Λος Άντζελες, του Σικάγο, της Κωνσταντινούπολης, της Στοκχόλμης, του Ντακάρ, της Μαδρίτης, του Βερολίνου, του Γιοχάνεσμπουργκ και της Σεούλ.
Πηγή: skai.gr