Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από τη θάλασσα

Η έκθεση με τίτλο «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την θάλασσα», που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, άνοιξε σήμερα τις πύλες της για τα σχολεία, ενώ για το γενικό κοινό η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει ως θέμα την υποβρύχια φωτογραφία, την ελεύθερη κατάδυση και τον ελληνικό βυθό, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την μοναδικότητα του ελληνικού υποβρύχιου τοπίου.

Κάτω από τον μεγάλο θόλο του Παλαιού Πλανηταρίου, μια σειρά από φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων, τυπωμένες με ειδικές τεχνικές, δημιουργούν την αίσθηση της τρισδιάστατης αναπαράστασης, ενώ ένα ενυδρείο στο κέντρο και οι συνοδευτικοί ήχοι δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι έχει «βουτήξει» στον υπέροχο βυθό των ελληνικών θαλασσών.

Την έκθεση φωτογραφίας δημιούργησε ο φωτογράφος και ελεύθερος δύτης Στέφανος Κόντος. Όλες οι φωτογραφίες και το υλικό έχουν δημιουργηθεί «με μια ανάσα». Είναι η πρώτη φορά που, μέσα από εκθέματα, φωτογραφικό υλικό και γραφικές αναπαραστάσεις, παρουσιάζεται τόσο ολοκληρωμένα η δυναμική της ελεύθερης κατάδυσης στη χώρα μας.

Η έκθεση υποστηρίζεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και ξεναγήσεις για ομάδες του ευρύτερου κοινού (σύλλογοι, φορείς, ΚΑΠΗ κ.λπ.). Τόσο η επίσκεψη στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις των ομάδων απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης.

Η έκθεση είναι αυτοκαθοδηγούμενη και το γενικό κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση ελεύθερα και χωρίς προηγούμενη κράτηση, από Τετάρτη έως Παρασκευή (ώρες 17:00-20:00) και κάθε Σαββατοκύριακο (ώρες 10:30-20:30), εξαιρουμένων των επισήμων αργιών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Πηγή: skai.gr